БСП лява България иска оставката на министъра на образованието Меглена Кунева

Провалените матури с изтекли отговори, многобройните ниски оценки, получени на изпитите и гаврата с учителите, че ще получат увеличение на заплатите, са сред мотивите, с които БСП лява България иска оставката на министъра на образованието Меглена Кунева.

kornelia ninovaТова заяви пред журналисти в Стара Загора председателят на социалистическата партия Корнелия Нинова, след проведеното изнесено заседание на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП. Една от обсъжданите теми е била състоянието на образованието.

"Какво още трябва да се случи в системата на образованието, за да бъде отстранен министърът. Искаме оставката на Меглена Кунева и поемане на отговорност от министър-председателя" - заяви Корнелия Нинова.

Сред причините за оставката е и разминаването в изявленията на Меглена Кунева с тези на премиера и финансовия министър относно увеличението на учителските заплати.

"Сега и тази гавра с българските учители. Да дойдат от цялата страна, за да им държиш реч, без да им дадеш възможност да си кажат мнението за образователната реформа и да ги излъжеш, че ще им вдигнеш заплатите с 10%, и на другия ден министър-председателят да опровергае информацията" - добави лидерът на социалистите.

От ръководството на БСП заявиха, че ще настояват министрите на отбраната и на външните работи да представят пред Народното събрание позициите, с които ще участват на срещата на върха на НАТО във Варшава в началото на юли 2016 г.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg