Националната кампания „Научи ме да умея“ стартира на 24 юни в Стара Загора

„Образование България 2030“ и евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) ще дадат старт на националната кампания „Научи ме да умея“ на 24 юни 2016 г. в Стара Загора в партньорство с Община Стара Загора.

Ева ПауноваПо повод официалното откриване ще се проведе пресконференция в петък, 24 юни от 9:30 часа в Международния младежки център в града, по време на която българският евродепутат и заместник-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова ще предоставят повече информация за инициативата и ще отговорят на въпроси по темата.

Инициативата „Научи ме да умея“ е посветена на взаимодействието между бизнеса, училищата и местната власт и цели младите хора в България да добият необходимите умения за успешна професионална реализация чрез провеждане на обучителни стажове в местни компании.Кръглата маса с участието на представители на местния бизнес от различни сектори и ученици от шест гимназии в Стара Загора ще се проведе непосредствено след пресконференцията в Младежкия център. Като част от инициативата ще се проведе и работилница с учениците в четвъртък, 23 юни 2016 г., в която те ще се запознаят и ангажират по интерактивен начин с уменията, нужни за успех в 21-ви век.

„Образование България 2030” (ОБ2030) е неформално обединение от активни организации, бизнес и личности, всяка от които допринася чрез своята дейност за качествена промяна в образованието. Визията на ОБ2030 е до 2030 г. българското образование да осигурява равен достъп до възможности за развитие и обучение в крак с 21 век за младите хора в България. Инициатори на ОБ2030 са български политици от различни политически семейства с опит в Европейския парламент – евродепутатите Ева Паунова, Георги Пирински, Филиз Хюсменова, Светослав Малинов, заместник-министър председателят Томислав Дончев, както и Ивайло Калфин, Владко Панайотов и Емил Стоянов.

infoz autor www.infoz.bg