Крисия е сред първите номинирани за наградата "Добрият Самарянин"

Крисия е сред първите номинирани за наградата "Добрият Самарянин"

Първата номинация за годишните награди „Добрият Самарянин“ 2016 г., е за Крисия, Тереза и Симона. Тя беше обявена от старозагорската млада певица Гергана Тодорова по време на благотворителeн концерт „Надежда за Ванко“ в Държавна опера - Стара Загора.

Гери номинира своите приятелки Крисия Тодорова, Тереза Тодорова и Симона Иванова, подкрепили многократно каузата за лечението на баща ѝ Иванко Тодоров, чрез участието си в три благотворителни концерта.
 На сцената Гери развълнувано сподели: „Криси, Тери, Мони, вие ще останете мои приятелки за цял живот! Вярвам, че вие сте истински пример и вдъхновение за всяко дете и възрастен. Вече 2 години вие стоите зад каузата - моят татко да оздравее. Две години вие и вашите семейства ни показвате вашата подкрепа и обич. Въпреки натовареното ви ежедневие и графиците ви, които са изпълнени с ангажименти и отговорности, вие винаги и по всяко време сте готови да зарежете всичко и да се притечете на помощ. Благодаря ви!"

От няколко години в Стара Загора се връчват годишните награди “Добрият Самарянин”. В края на всяка календарна година се представят различни добротворци - специални хора, които са направили добро, помагайки на някого в трудна ситуация. За мен, вие трите и вашите семейства сте част от тези изключителни добротворци! Затова реших да ви номинирам!“

Сдружение „Самаряни“ в партньорство с дванадесет обществени институции и неправителствени организации от област Стара Загора ще представят номинираните добротворци през 2016 г. и ще връчат статуетката „Добрият Самарянин“ и „Отличието на общността“. Дотогава всеки може да разкаже и номинира за добротворството човек или група от хора, както й да сподели историята си в социалните мрежи с таг #СподелиДобротворсто.

„Добрият Самарянин“ представляват годишни награди, учредени от Сдружение „Самаряни“, за високо признание към отделна личност. Това е начин да бъдат идентифицирани и избрани хора, които заслужават всеобщо обществено уважение и признателност, в следствие на извършен от тях жест на добротворство към друг човек или хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда.

Годишните награди са част от кампанията „Имам приятел – добър самарянин“. Тя е спонтанен и доброволен обществен проект на Сдружение „Самаряни“, която има за цел да популяризира и утвърди историческата, обществено-културната и духовна роля на дружествата, работили на територията на регион Стара Загора – „Добрий Самарянинъ“ (03 март, 1899 г.), „Самарянка“ (09 декември, 1910 г.) и „Самарянин“ (15 декември, 1911 г.) сред широката общественост в регион Стара Загора, както и да спомогне за повишаване на социалната отговорност и ангажираност на широк кръг от граждани.

infoz autor www.infoz.bg

Теми:

 

Живко Тодоров: „Ще бъдем безкомпромисни с качеството на възстановяване на инфраструктурата след ремонта на „Водоснабдяване и канализация“. Имаме много забележки по изпълнението на дейности от ВиК проекта, който се изпълнява в Стара Загора. В непрекъснат диалог сме с дружеството, за да коригираме проблеми при възстановяването на улиците. Тази наша борба ще продължи, докато не видим добър краен резултат.

новини в сайта RSS емисия facebook twitter youtube subscribe ilko gruev Четете в Telegram Viber infoz.bg в Гугъл новини

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber