Златни рибки плуват в шадравана на Старозагорските минерални бани

Златни рибки плуват в езерото на Старозагорските минерални бани

Над 100 екзотични риби от вида японски шаран плуват в шадравана и в езерото на Старозагорски минерални бани. Те са дарени от Митко Йорданов, собственик и управител на „Кремък” ЕООД, съобщиха от Граждански клуб ЛИПА.

Пускане на 100 броя японски шаранМитко Йорданов, кметът на курортното селище Станчо Станев, председателят на Граждански клуб ЛИПА Олег Стоилов и деца пуснаха рибите във водните площи.

„Това е продължение на кампанията на Граждански клуб ЛИПА за развитие на „зоокът на открито“ в Старозагорските минерални бани, който става все по-привлекателен за жителите и гостите, особено за децата” - коментира Олег Стоилов.

В зоокъта живеят много токачки, зайци, камерунски кози, птици и други животни. Скоро се сдоби и с двойка пауни. Преди две години клуб ЛИПА, заедно със Сдружението на старозагорските рибари, зариби езерото с близо 10 000 рибки, които вече са станали по няколко килограма. Сега е възможно в езерото да се улови и японски шаран, който изключително прилича на голяма златна рибка.

От ЛИПА апелират риболовците да връщат екзотичните екземпляри обратно в езерото. Ако златните рибки не успеят да изпълнят три желания, със сигурност ще продължат да радват жителите и гостите на Старозагорските минерални бани.

infoz autor www.infoz.bg

На подобна тема