Музика от шедьоври на киното ще звучи на концерт в Стара Загора

Концерт на филмова музика Кино-класик SOUNDTRACKS ще се състои на 13 юли 2016 г. от 21 часа на Античния форум "Августа Траяна" в Стара Загора. Той  е специално подготвен за почитателите на филмовата музика, която се оформи и като самостоятелен жанр.

„Концертът е вдъхновен от най-ярките филмови ленти, в които класически музикални произведения са заложени като драматургия, а не като фон. Това са едни от знаковите класически произведения в музиката, вплетени органично във фабулата на филмите на някои от най-известните режисьори. Ще се опитаме концертът да бъде в оригинална кино-форма – докато зрителите слушат произведенията, ще гледат и откъсите от филми. Концертът е много подходящ за различна като възраст публика“ – споделя Славчо Николов - режисьор на концерта, съобщиха от пресцентъра на Държавна опера - Стара Загора.

Диригент е младият и много талантлив Димитър Косев. Участва оркестърът на Държавна опера - Стара Загора с концертмайстор Паулина Захариева. В програмата на концерта ще прозвучи музика от филмите „Взвод“, „Апокалипсис сега“, „Мулен Руж“, „Изкуплението Шоушенк“, „За къде пътувате“, „Широко затворени очи“, „Кръстникът 3“, „Джанго без окови“, „Ваканцията на Мистър Бийн“, „Речта на краля“, „Усещане за жена“ и др.

Афиш на концерта

infoz autor www.infoz.bg

На подобна тема