300 лева данък за таксиметровите превозвачи ще обсъждат общинските съветници

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров се срещна със собствениците на таксиметрови фирми по повод изменението на Закона за местните данъци и такси, който определя допустими граници за размера на общ местен данък върху таксиметровите превози на пътници от 300 лв. до 1000 лв. годишно.

Определянето на годишния налог, който се въвежда за пръв път, е в правомощията на Общинския съвет, чието заседание в Стара Загора ще се проведе на 28 юли 2016 г. Внесеното предложение от общинската администрация предвиждаше размерът да бъде 700 лв.

На срещата си с превозвачите кметът заяви, че на предстоящото заседание все пак ще бъде предложена най-ниската ставка – 300 лв. Кметът обясни, че е нормално администрацията да търси повече приходи за общинската хазна и законодателят дава такава възможност, но е убеден, че интересите на двете страни трябва да се срещнат.

Община Стара Загора е издала 560 разрешения за извършване на таксиметров превоз на пътници и поддържа 36 стоянки за таксиметрови автомобили. За ползването им превозвачите не заплащат такси или цени за ползване на общинските терени и пътната инфраструктура.

На срещата днес присъстваха още общинските съветници Николай Диков, Диян Димитров, Янко Янков, зам.-кметът Янчо Калоянов и представители на медиите.

Среща на кмета с таксиметрови превозвачи

infoz autor www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема