GPS система анализира тренировките на „Берое”

Ръководството на ПФК „Берое“ въведе една от най-модерните съвременни технологии в тренировките на отбора GPS система на GPSports. Нововъведението ще даде огромно предимство в анализа на тренировките и двубоите на „Берое“.

Подобна система се използва само от още един български отбор, съобщиха от клубния сайт. В световен мащаб примерите са много - сред тях са клубове като „Реал“ (Мадрид), „Челси“, „Фиорентина“, „Атлетико“ (Мадрид), „Валенсия“, „Хановер 96“ и др.

GPSports е най-компактната и продуктивна система на пазара. GPS системата има огромно приложение и дава детайлна информация изминатото разстояние, скоростта, формата, ускорението и здравословното състояние на даден играч. Освен това ще има възможност за моделиране на индивидуални тренировки, според показателите на футболистите, което ще минимализира риска от контузии.

Сред позитивите на електронната система е възможността за точен анализ на „сухите“ числа, за преценка дали даден състезател е във форма или преуморен преди мач и помага за по-точно предвиждане на срок за възстановяване след контузии. Информацията се пазят в база данни и се сравнява с дългосрочните резултати на всеки футболист.

beroe gps

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: www.beroe.bg)Теми:


den energetika 2018