Националният отбор по баскетбол провежда подготовка в Стара Загора

Националният отбор по баскетбол провежда подготовка в Стара Загора

Благодаря на Георги Глушков, президент на Българската федерация по баскетбол, на Любомир Минчев, треньор на националния ни отбор, за това че подготовката за предстоящия им състезателен сезон започва от Стара Загора.

Георги Глушков и Живко ТодоровПожелавам на всички вас – треньори и състезатели да продължавате да прославяте България. Това каза кметът Живко Тодоров, който се срещна с националния отбор по баскетбол, наставника им Любомир Минчев и Георги Глушков.

„Преди няколко години започнахме да инвестираме в мъжкия и женския баскетбол в Стара Загора. Надявам се, че ще имаме сериозни успехи. Амбициите ни не са прекомерни, защото сме стъпили здраво на земята. Радвам се, че получаваме подкрепа от треньора Любомир Минчев, от Националната баскетболна федерация и от човека, който истински милее за баскетбола – Георги Глушков. Вярвам, че Стара Загора ще бъде център на баскетболни успехи“ - подчерта Живко Тодоров.

„Много съм щастлив, че получихме толкова добро отношение и база в Стара Загора. Благодаря на кмета Живко Тодоров, на зам.-кмета Красимира Чахова, на всички, които спомагат за развитието на българския спорт“ - каза Георги Глушков. Той подари на кмета на Стара Загора първите три броя на специализирано списание за баскетбол, в което се поставя акцент на младите надежди на българския спорт, както и почетна грамота за принос към развитието на баскетбола.

Благодарности за възможността лагера на националите да започне от Стара Загора изрази и наставникът Любомир Минчев, който е и треньор на баскетболен клуб „Берое“.

Селекционерът подготвя в Стара Загора състезателите за квалификациите за Евробаскет 2017. Те ползват общинската спортна зала „Стара Загора“, спортен комплекс „Берое“ и други спортни съоръжения в града.

www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24