Националният отбор по баскетбол провежда подготовка в Стара Загора

Националният отбор по баскетбол провежда подготовка в Стара Загора

Благодаря на Георги Глушков, президент на Българската федерация по баскетбол, на Любомир Минчев, треньор на националния ни отбор, за това че подготовката за предстоящия им състезателен сезон започва от Стара Загора.

Георги Глушков и Живко ТодоровПожелавам на всички вас – треньори и състезатели да продължавате да прославяте България. Това каза кметът Живко Тодоров, който се срещна с националния отбор по баскетбол, наставника им Любомир Минчев и Георги Глушков.

„Преди няколко години започнахме да инвестираме в мъжкия и женския баскетбол в Стара Загора. Надявам се, че ще имаме сериозни успехи. Амбициите ни не са прекомерни, защото сме стъпили здраво на земята. Радвам се, че получаваме подкрепа от треньора Любомир Минчев, от Националната баскетболна федерация и от човека, който истински милее за баскетбола – Георги Глушков. Вярвам, че Стара Загора ще бъде център на баскетболни успехи“ - подчерта Живко Тодоров.

„Много съм щастлив, че получихме толкова добро отношение и база в Стара Загора. Благодаря на кмета Живко Тодоров, на зам.-кмета Красимира Чахова, на всички, които спомагат за развитието на българския спорт“ - каза Георги Глушков. Той подари на кмета на Стара Загора първите три броя на специализирано списание за баскетбол, в което се поставя акцент на младите надежди на българския спорт, както и почетна грамота за принос към развитието на баскетбола.

Благодарности за възможността лагера на националите да започне от Стара Загора изрази и наставникът Любомир Минчев, който е и треньор на баскетболен клуб „Берое“.

Селекционерът подготвя в Стара Загора състезателите за квалификациите за Евробаскет 2017. Те ползват общинската спортна зала „Стара Загора“, спортен комплекс „Берое“ и други спортни съоръжения в града.

www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)Теми:
barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор