Националният отбор по баскетбол провежда подготовка в Стара Загора

Националният отбор по баскетбол провежда подготовка в Стара Загора

Благодаря на Георги Глушков, президент на Българската федерация по баскетбол, на Любомир Минчев, треньор на националния ни отбор, за това че подготовката за предстоящия им състезателен сезон започва от Стара Загора.

Георги Глушков и Живко ТодоровПожелавам на всички вас – треньори и състезатели да продължавате да прославяте България. Това каза кметът Живко Тодоров, който се срещна с националния отбор по баскетбол, наставника им Любомир Минчев и Георги Глушков.

„Преди няколко години започнахме да инвестираме в мъжкия и женския баскетбол в Стара Загора. Надявам се, че ще имаме сериозни успехи. Амбициите ни не са прекомерни, защото сме стъпили здраво на земята. Радвам се, че получаваме подкрепа от треньора Любомир Минчев, от Националната баскетболна федерация и от човека, който истински милее за баскетбола – Георги Глушков. Вярвам, че Стара Загора ще бъде център на баскетболни успехи“ - подчерта Живко Тодоров.

„Много съм щастлив, че получихме толкова добро отношение и база в Стара Загора. Благодаря на кмета Живко Тодоров, на зам.-кмета Красимира Чахова, на всички, които спомагат за развитието на българския спорт“ - каза Георги Глушков. Той подари на кмета на Стара Загора първите три броя на специализирано списание за баскетбол, в което се поставя акцент на младите надежди на българския спорт, както и почетна грамота за принос към развитието на баскетбола.

Благодарности за възможността лагера на националите да започне от Стара Загора изрази и наставникът Любомир Минчев, който е и треньор на баскетболен клуб „Берое“.

Селекционерът подготвя в Стара Загора състезателите за квалификациите за Евробаскет 2017. Те ползват общинската спортна зала „Стара Загора“, спортен комплекс „Берое“ и други спортни съоръжения в града.

www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)

Теми:

Светът

Световният елит се събира в швейцарския планински курорт Давос, Швейцария, за годишната среща на политическите лидери и водещите бизнесмени, представителите на научните среди и гражданското общество. Световният икономически форум ще се проведе за 50-и път между 21 и 24 януари. Основната тема е устойчивото развитие, но ще се обсъждат и теми, свързани с климатичните промени, защита на биоразнообразието, избягването на „технологична война“ и други

* * *
Северна Корея вече няма да се чувства обвързана с ангажименти, включващи спиране на ядрените опити и на изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети, след като САЩ са пренебрегнали крайния срок в преговорите за денуклеаризация. Това заяви на конференция по разоръжаването под егидата на ООН член на севернокорейското представителство към световната организация в Женева

* * *
Историческият процес на Доналд Тръмп започва по същество в Сената на САЩ, където се сблъскват двата лагера: демократическата опозиция, която настоява за отстраняването от длъжност на президента на САЩ, и републиканското мнозинство, което е решено да го оневини

* * *
Близо 220 000 домакинства останаха без ток в Испания заради връхлетялата страната буря „Глория“

* * *
Китаецът Мън Хунвей, бившт шеф на Интерпол, е осъден в Китай на 13 години и 6 месеца за корупция

* * *
Китай потвърди 291 случая на пациенти, заразени към 20 януари с новия вид коронавирус. Вирусът взе 6 жертви до тази дата, принася се с контакт между хората и вече е регистриран и в други държави (Япония, Южна Корея, Тайланд и др.)