Офроуд състезание ще се проведе край Стара Загора

Второто издание на състезанието “Верея Трофи” за високопроходими автомобили ще се проведе в Старозагорските минерални бани от 19 до 21 август 2016 г. То е кръг от Българския офроуд трофи шампионат.

Организирано е от Автомобилен спортен клуб “Верея Трофи” - Стара Загора със съдействието на Община Стара Загора и кметството на Старозагорски минерални бани. Мотото на тридневното състезание е “Не карай диво! Карай на диво!”

Любители на екстремното шофиране извън пътя от цялата страна ще се съберат, за да премерят сили и умения в преминаването на специално подготвено офроуд трасе. Организаторите са се погрижили и този път да създадат организация и трасе, осигуряващи екстремни усещания и сигурност на състезатели и зрители.

Автомобилистите ще трябва да покажат своите умения по преодоляване на екстремни препятствия, ориентиране по пътна книга и навигационни умения. За зрителите има предвидени специални места за наблюдение за най-интересните етапи от състезанието. Специални мерки са взети за опазването на горските площи, през които преминава трасето на състезанието. Стартът на състезанието за двата професионални класа “Модифициран” и “Стандарт” ще бъде даден на 19 август в 9:00 часа от лагера на състезанието.

За тези, чийто високопроходими автомобили не са специално подготвени, но желаят да изпитат своите умения в шофирането извън пътя и да премерят сили с другите участници, има обособен специален клас “Хоби”. Крайният срок за записване за участниците в клас “Хоби” е 19 август в лагера на състезанието, намиращ се до езерото на Старозагорските минерални бани.

В лагера е осигурен кетъринг и място за почивка, а в съботната вечер местна рок банда ще се погрижи за настроението на състезатели и зрители.

Автомобилен спортен клуб “Верея трофи” е активно ангажиран с безопасността по пътищата и посланието към участници и зрители тази година е “Не карай диво! Карай на диво!” Състезанията са мястото за адреналиново шофиране, а не улиците на градовете.

logo black

www.infoz.bg

На подобна тема