"Берое" привлече френски нападател

"Берое" привлече френски нападател

ПФК „Берое“ подписа договор с Давид Манга, който се присъединява със свободен трансфер. Французинът пристигна в Стара Загора преди 10 дни и премина през пробен период, съобщиха от клубния сайт. За последно Манга е играл в израелския „Апоел Ирони“ (Кирят Шмона).

Той е роден на 3 февруари 1989 г. в Париж, Франция. Корените му са от африканската държава ЦАР, за чийто национален отбор има 9 мача. Играе като нападател.
Манга е юноша на френския ПСЖ, но започва своята кариера в австрийския „СК Айсенщандт“, където записва участие в 3 срещи. През 2008 г. нападателят преминава в немския „Мюнхен 1860“ и за 3 години участва в 74 мача на втория отбор и бележи 14 гола.

През сезон 2011/12 г. Манга е привлечен от сръбския „Партизан“ (Белград), където изиграва 11 мача и реализира 1 попадение. В следващия сезон той заминава за Израел, където е играл през последните 4 години. Първият му тим там е „Апоел“ (Рамат Ган), където за един сезон има 36 мача и 15 гола. През сезон 2013/14 г. Манга става играч на „Апоел Ирони“ (Кирят Шмона) и в следващите 3 сезона записва 75 мача, в които отбелязва 18 гола.

www.infoz.bg (Снимка: www.beroe.bg)

Теми: