Овладян е пожарът в боровата гора край село Колена

Пожарът, който обхвана около 15 дка борова гора над Сребърното езеро край село Колена, е овладян, съобщиха от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Стара Загора.

pozhar stara zagora juliПожарът в горския масив е предимно низов, по-малка част от дърветата са обгорели върхово. Заради силния вятър огънят се е разпространил в следобедните часове на площ от 500 дка със сухи треви и храсти в западна посока.

На място са пожарни коли от Стара Загора и съседни общини, високопроходими автомобили на Държавно горско стопанство и четири водоноски, осигурени от Община Стара Загора. В гасенето участват над 10 представители на Доброволческия отряд.

еКакто вече съобщихме, пожарът и възникнал около 11:20 часа на 26 август.

www.infoz.bgТеми:
barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор