Заслужена признателност към пожарникарите от област Стара Загора

Пожарникари, работещи на територията на област Стара Загора, получиха заслужена признателност от министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, от директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов и от кмета Живко Тодоров.

За висок професионализъм и проявен героизъм при овладяването на ситуацията с изтичането на пропан-бутан в Николаево на 17 август, главен комисар Николов връчи на церемония почетното отличие на МВР трета степен на комисар Стоян Колев - директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Стара Загора, на младшите инспектори Иван Петков Иванов, Георги Найденов Георгиев, Димитър Стоянов и Живко Мартинов.

"Този почетен знак се дава в редки случаи, обикновено при пенсиониране на високопоставени служители на МВР. Тук случаят е друг - комисар Стоян Колев поведе своя екип, рискувайки своя е техния живот, за да спасят жителите на Николаево от евентуални тежки последици в резултат на теча от газохранилището. Изключително съм ви благодарен!" - с тези думи главен комисар Николай Николов се обърна на петимата наградени с почетното отличие на МВР.

Живко Тодоров поздравява пожарникаритеЗа особени заслуги при потушаването на множеството пожари в област Стара Загора бяха поздравени младшите експерти Милен Славов, Недко Недев, Таньо Балев, Иван Иванов и младшите инспектори Евгени Генов, Петко Петков, Ростислав Тодоров, Петко Иванов, Георги Гочев и Петър Найденов.

Колективна награда в размер на 600 лева главен комисар Николов връчи от името на вицепремиера и министър на МВР Румяна Бъчварова на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Стара Загора.

Поздравителни адреси за отлично взаимодействие главният комисар връчи на директорите на Областна дирекция на МВР - Стара Загора и на Държавно горско стопанство. Той отправи специални благодарности към ръководството на Втора Тунджанска бригада и на "Мини Марица-изток" за техниката, която въгледобивното дружество предоставя за потушаването на пожарите.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров поднесе благодарности на пожарникарите от името на Общината и на цялата общественост. Той връчи грамоти и подаръци на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Стара Загора, на Радостин Тодоров, Венелин Николов, Иван Неделчев Иванов, Таньо Делев и Илия Илиев.

Огнеборците бяха поздравени и от областния управител на Стара Загора Георги Ранов.

Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема