В Стара Загора ще се проведе международен семинар срещу езика на омразата

Международният младежки център в Стара Загора ще бъде домакин на семинар на тема „Развиване на уменията на 21 век - средство за противодействие на езика на омразата“. Той ще се проведе на 8 и 9 септември.

В него ще участват представители на Съвета на Европа, на Министерството на образованието и науката, на младежките центрове в градовете Добрич, Пловдив и Враца, ученици, студенти, млади хора до 29 години, доброволци от Испания, Германия, представители на неправителствени организации.

heartИдеята е Уменията на 21-ви век да се популяризират като своеобразен инструмент за противодействие на езика на омразата.

През първия ден от семинара ще бъдат представени уменията на 21 век чрез прилагане на подхода „Световно кафене“, целящ генериране на конструктивни идеи на младежите. На 9 септември Матей Маневски от Македония – упълномощен представител на Съвета на Европа и обучител ще представи развитието на кампанията „Не на езика на омразата“ в Европа. Основната цел е да бъде изготвен план за действия, насочени към популяризиране на кампанията, развитие на Уменията на 21-ви век, с които се цели повишаване на толерантността, свободата, емоционалната интелигентност на младите хора.

Организатори са Община Стара Загора и Международен младежки център.

www.infoz.bg

На подобна тема