110 военнослужещи от Стара Загора заминават за участие в мисията „Решителна подкрепа”

Тържественият ритуал по изпращане на 32-рия контингент за участие в мисията на НАТО „Решителна подкрепа” в Афганистан ще се проведе на 13 септември от 16:30 часа на площада пред община Стара Загора.

Изпращане на контингентКонтингентът е с обща численост 110 военнослужещи и е подготвен във военно формирование 48430 - Стара Загора.

Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов ще присъстват на тържествения ритуал.

Сертификацията на контингента за участие в мисията на НАТО „Решителна подкрепа” в Афганистан приключи на 9 септември. Тя се проведе на Гарнизонен учебен център „Люляк” от комисия от Съвместното командване на силите.

По време на сертификацията се проведе тактико-специално занятие за сертифициране на механизирания взвод и се извърши проверка по документи.

Национален командир на 32-рия контингент е полковник Андрей Мецов от Дирекция „Стратегическо планиране” на Министерството на отбраната.

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24