110 военнослужещи от Стара Загора заминават за участие в мисията „Решителна подкрепа”

Тържественият ритуал по изпращане на 32-рия контингент за участие в мисията на НАТО „Решителна подкрепа” в Афганистан ще се проведе на 13 септември от 16:30 часа на площада пред община Стара Загора.

Изпращане на контингентКонтингентът е с обща численост 110 военнослужещи и е подготвен във военно формирование 48430 - Стара Загора.

Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов ще присъстват на тържествения ритуал.

Сертификацията на контингента за участие в мисията на НАТО „Решителна подкрепа” в Афганистан приключи на 9 септември. Тя се проведе на Гарнизонен учебен център „Люляк” от комисия от Съвместното командване на силите.

По време на сертификацията се проведе тактико-специално занятие за сертифициране на механизирания взвод и се извърши проверка по документи.

Национален командир на 32-рия контингент е полковник Андрей Мецов от Дирекция „Стратегическо планиране” на Министерството на отбраната.Милиони американци наблюдаваха пълното слънчево затъмнение

barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД