"Писта Стара Загора" очаква любителите на скоростта на 17 и 18 септември

На 17 и 18 септември 2016 г. ще се проведе "Писта Стара Загора" - кръг от Републиканския шампионат на Българската федерация по автомобилен спорт, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

С оглед осигуряване на безопасност на движението на 17 септември от 10:00 до 16:00 часа и на 18 септември от 8:00 до 14:00 часа се спира движението на личен, договориран и обществен градски транспорт, както и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка по улиците, през които минава трасето на автомобилното състезание, както следва:

Движението ще бъде спряно по бул. „Никола Петков", в участъка от бул. „Никола Петков" №20 (Съюз на българските автомобилисти - клон Стара Загора) до разклона за кв. „Зора", без да се ограничава движението в кръстовището на бул. „Никола Петков" и СБА.

pista stara zagoraДвижението ще се осъществява по обходен маршрут както следва:

  • За движещите се по път ІІ - 66 посока от изток на запад, на кръстовището за с. Хрищени се отбива движението за София, Казанлък и Хасково. Минава се през с. Хрищени. Маршрутът минава през кв. „Голеш". На кръстовището на пътя за с. Хрищени и път І-5, движението към Хасково е затворено. Всички коли минават през град Стара Загора - надлез „Наталия" - бул. „Славянски" - бул. „Св. Патриарх Евтимий";
  • Движещите се посока Бургас, минават през с. Хрищени към път ІІ - 66;
  • Движението от път І-5 към Стара Загора и Бургас се отбива на надлеза за Раднево, през Стара Загора и с. Хрищени;
  • Товарните МПС над 3.5 тона движещи се от Русе и Бургас към Свиленград се отбиват през Нова Загора на надлеза на път І-6 и ІІ - 55 на юг гр. Гурково;
  • Товарните МПС над 3.5 тона движещи се от Свиленград към Русе и Бургас се насочват по автомагистрала „Тракия.
  • Общественият транспорт обслужващ кв. „Зора" ще се движи по обходен маршрут, както следва: ул. „Родопи" - с. Хрищени - път ІІ-66 - вход магазин „Метро" (изток) и обратно.
  • Маршрутът на автобусни линии № 13 и № 14 ще се изпълнява до СБА.
  • Пътуващите с градски транспорт от кв. „Зора“ ще бъдат обслужвани от автобусни линии № 9, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 22, 24, курсовете по които в събота ще са с разписание за работни дни, а в неделя – за почивни дни.

Движението на обществения градски транспорт ще се нормализира незабавно след приключване на мероприятието, по преценка на служителите пряко ангажирани с охраната на събитието.           

Община Стара Загора се извинява за причиненото неудобство и призовава за стриктно спазване на вертикалната пътна сигнализация.

www.infoz.bg

На подобна тема