Европейската седмица на спорта в Стара Загора

Европейската седмица на спорта в Стара Загора

25 спортни клуба от Стара Загора разкриха красотата на художествената гимнастика, борбата, джудото, стрелбата с лък, шахмата, фехтовката, спортната гимнастика, каратето, бадминтона, леката атлетика и танците. Те направиха спортните демонстрации на площада в града.

Поводът за събитието е Европейската седмица на спорта. Около 300 души се включиха и в лекоатлетическия крос, който премина през централната част на града. Спортният празник премина под мотото: „Бъди активен“. Специален гост на събитието беше министърът на младежта и спорта Красен Кралев, а също и едно от лицата на инициативата спортистът Гошо Гинчев.

sedmitsa sport stara zagora 09„Днес е денят на Стара Загора в Европейската седмица на спорта и за мен е радост да съм тук. За втора поредна година с тази инициатива ние целим да привличаме младите хора и те да бъдат активни, да спортуват - каза министър Красен Кралев - Днес няма да говорим за медали, за награждавания, за състезания, а за красотата на спорта, магията, която носи той. Благодаря за демонстрациите, които правите на площада в Стара Загора. Благодаря на всички родители, които са насочили децата да бъдат физическо активни и да спортуват“ - допълни още той.

 „Община Стара Загора залага на спортните мероприятия и работи усърдно в тази насока, което се доказа и с приза Европейски град на спорта за 2017 г. Успех и заслужено признание, но и отговорност за събитията, които предстоят догодина. Тук има страхотно отношение и подход. Публиката също е специална. Имал съм удоволствието да присъствам на различни състезания и знам каква е атмосферата. Спокоен и убеден съм, че през 2017 година Стара Загора ще се справи много добре“ - допълни министърът на спорта.

Гости на събитието, от страна на домакините бяха заместник-кметовете на общината Красимира Чахова и Иванка Сотирова, секретарят Делян Иванов, председателят на Общинския съвет Емил Христов, председателят на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности към ОбС Николай Диков, общински съветници, спортни деятели и други.

„В днешния празничен ден ви пожелавам да носите в себе си вярата, да имате надежда и да обичате това, което правите. Сигурна съм, че винаги ще успявате в своите начинания!“. Така приветства децата и младежите от спортните клубове зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова.

Думи на благодарност за активните спортни занимания и здравословния начин на живот изказа и зам.-кметът Иванка Сотирова. „Чрез спорта вие се изграждате като здрави и активни хора. Поздравявам ви с днешното участие, защото вие давате живот на нашия град“ - подчерта тя.

Стартът на масовия градски лекоатлетически крос беше даден от министър Кралев, който награди и победителите. Най-добър сред мъжете в бягането беше Велин Коваленко от Тракийския университет, сред дамите най-бърза беше Виктория Генова. Награда получи и най-възрасният участник - Владимир Петков.

По време на спортния празник в центъра на града бяха раздадени и награди за участниците от старозагорските клубове. Подаръци имаше и за състезателите в кроса, осигурени от спонсори и изтеглени в томбола.

В спортната инициатива на Европейската комисия участват още 9 български града, които организират множество събития за хора от всички възрасти.

Европейската седмица на спорта в Стара Загора

Европейската седмица на спорта в Стара Загора

Европейската седмица на спорта в Стара Загора

Европейската седмица на спорта в Стара Загора

Европейската седмица на спорта в Стара Загора

Европейската седмица на спорта в Стара Загора

www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема