toyota Yaris

„Тойота“ разширява дейността на представителството си в Стара Загора

Представителят за автомобилната марка „Тойота“ за региона на Стара Загора – фирма „Глобалкар“ ЕООД – ще разкрие нови 14 работни места. Поне половината от тях ще са млади хора на възраст до 29 години. Управителят на фирмата Константин Камов уточни, че е придобил дружеството през юни 2015 г.

Променил е стила на работа и много бързо е постигнал печалба, въпреки слабостите в предходния период. Към този момент фирмата работи с 16 служители. Новите хора се назначават след спечелен проект по програма „Развитие на човешките ресурси“. Той е на стойност 277,5 хил. лева и ще приключи през септември 2017 г.

„Поставям си реалистичната цел да постигна ръст в оборота между 20 и 30% през 2017 г.“ - заяви пред журналисти по повод на представянето на проекта Константин Камов. - „Оказа се, че вариантът да се наемат обучени специалисти не винаги е приложим и реших, че мога да намеря безработни, но мотивирани хора, които да бъдат обучени за работа с клиенти и за дейностите, свързани с поддръжката на автомобилна техника“.

Оптимистично е, че марката „Тойота“ се харесва на българския пазар и през 2015 г. ръстът в продажбите е около 8%, което е над-средното ниво за развитието на сектора. Освен в Стара Загора „Тойота“ има официални дилъри също и в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново. Вече и в Стара Загора клиентите могат да разчитат на отлично сервизно обслужване, гарантира управителят на „Глобалкар“. Заедно с това акцентът на дружеството е и върху разширяване на продажбите. На клиентите се предлагат пълната гама аксесоари и автомобили от всички модели на „Тойота“, като има възможност и за изгодни за купувача лизингови условия. Фирмата предлага също и изкупуване на стар автомобил и клиентът заплаща по-ниска цена при покупката на новия. Този процес преминава през пълна диагностика на употребяваната машина, която се прави по програма за покриване на над 90 критерия. Константин Камов уточни, че „Глобалкар“ логично предпочита обратното изкупуване на автомобили с марката, чиито представител е фирмата му. Но ако автомобилът е в добро състояние, с пробег до около 120 хил. км и на възраст до 8 години, досегашният му собственик също може да получи добра оферта при подмяната му. 

kamov toyota stara zagora

Илко Груев | www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24