Честваме Деня на независимостта на България

Стара Загора ще отбележи 108-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България с тържествен общоградски ритуал. На 22 септември в 10:30 часа в парк „Александър Стамболийски“ ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните старозагорци.

Независимостта на БългарияРитуалът е организиран от Община Стара Загора и Старозагорският военен гарнизон. В 11.00 часа концерт ще изнесе Общинският духов оркестър.
По същото време на площада пред общината ще започне концерт на Ансамбъл „Загоре“.

На 22 септември празник има с. Старозагорски минерални бани. В 9:30 часа ще бъде извършен водосвет по случай храмовия празник на храма „Свети Козма Зографски“. Организирано е освещаване на централното стълбище в 11:00 часа, веселие с оркестър за народна музика от 12:00 часа и концертна програма на ансамбъл „Загоре от 14:00 часа. През целия ден ще се провеждат детски игри в парка, които ще започнат от 10:00 часа.

Програма на Община Стара Загора за празничните дни

23 септември
Концерт на Общински духов оркестър
16:30 часа, парк „Пети октомври“
35 години творческа дейност и 60 години житейски път на хореографа Васил Герлимов. Концерт с участието на фолклорни ансамбли от страната .
19:00 часа, площада на село Змейово

24 септември
Възпоменателно тържество и заупокойна литургия по повод 100 години от включването на България в Първата световна война пред Паметника на загиналите във войните в село Лозен, община Стара Загора. С участието на Национално дружество „Традиция“ и Общински духов оркестър.
11:00 часа, село Лозен

Родова среща и общоселски празник в село Змейово
16:30 часа, площада на с. Змейово

25 септември
25 септември -10 октомври
Международен театрален уъркшоп “ Срещу себе си„ по текстове на Достоевски, с художествен ръководител Веселка Кунчева. Ръководители на проекта Дарин Петков и Веселка Кунчева. Организатори: Сдружение с нестопанска цел „Пиеро“ и Държавен куклен театър – Стара Загора
12:00 часа, Държавен куклен театър

„Хора за хората“ -фолклорно веселие
17:30 часа, парк „Пети октомври“

www.infoz.bg

На подобна тема