Фестивалът на виното и културното наследство "Августиада" ще има своя царица

Петото издание на Фестивала на виното и културното наследство "Августиада" ще се проведе в Стара Загора от 14 до 16 октомври 2016 г. Изложението и съпътстващите го културни прояви поставят града на картата на винения туризъм.

avgustiada 2016Фестивалът на виното и културното наследство "Августиада" се организира от Търговско-промишлена палата - Стара Загора и компания Oinorama wine consulting & business solutions с подкрепата на Община Стара Загора. Таз година страна страна-партньор на виненото изложение е Македония.

Фестивалът ще бъде съпроводен с богата и разнообразна културна програма с участие на Държавна опера - Стара Загора и на други формации от града.

За първи път ще бъде избрана Царица на "Августиада", която ще бъде посланик на фестивала. Кандидатките за участие в конкурса за Царица на "Августиада" могат да се запишат от 21 септември до 7 октомври 2016 г. в Туристическия информационен център към Община Стара Загора, на бул.“Руски“ 27, от понеделник до петък - от 09:30 до 17:30 часа и събота - от 10:30 до 15:30 часа. Те трябва да са на възраст от 18 до 30 години.

Кастингът, на който ще се подберат претендентките, ще се проведе на 8 октомври от 14:00 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“, а конкурсът – на 14 октомври от 19:00 часа в Държавна опера – Стара Загора.

Повече информация можете да получите от Туристическия информационен център към Община Стара Загора или на тел. 042 627098.

www.infoz.bg

На подобна тема