Ушу Стара Загора

30-годишнината на Ушу в Европа ще бъде отбелязана в Стара Загора

Европейската федерация по Ушу (EWUF) съобщи на официалния си сайт, че 30-та годишнина на Ушу в Европа ще бъде отбелязана в Стара Загора. Европейското първенство ще се проведе от 16 до 22 май 2015 г. в общинската спортна зала "Иван Вазов“. За събитието се очакват близо 1000 спортисти, треньори и делегати от 30 държави.

За това информира членът на Изпълнителния съвет на Европейската федерация Маноил Манев, който е също и председател на Инициативния комитет за провеждане на събитието.

"Имаме голяма подкрепа от областната и общинската администрация в града за провеждането на това събитие. Китайската Ушу асоциация изпраща делегация за демонстрации, поканили сме да участват и четирима от най-големите майстори в този спорт“, пише в обръщението си Раймонд Смит.

През лятото Стара Загора ще бъде домакин на още две европейски първенства - по лека атлетика - отборно и по футбол за младежи.

 

Светът

Президентът на Франция Еманюел Макрон назначи 55-годишният Жан Кастекс за министър-председател на мястото на Едуар Филип и му възложи да състави ново правителство. Кастекс е познат като високопоставен служител от администрацията и десен кмет на малкия град Прад. Кастекс поема премиерския пост от Едуар Филип, които връчи днес оставката на своето правителство на президента Макрон

* * *
Официално е поставено началото на строителството на големия инвестиционен проект „Елиникон“ на мястото на бившото летище на Атина в южната част на гръцката столица. Lamda Development е инвеститор в проекта и планира да превърне крайбрежния терен в комплекс от луксозни жилища, хотели, яхтено пристанище и казино на обща стойност от около 8 млрд. евро. За завършването на проекта може да са необходими до 10 години

Най-четеното от последните дни