Заслужено признание за олимпийската вицешампионка Мирела Демирева

Поднасям своите поздрави на олимпийската вицешампионка на висок скок Мирела Демирева, която е част от състава на спортен клуб по лека атлетика "Берое". Това заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров на среща с талантливата ни сребърна медалистка от игрите в Рио.

"Това е доказателство, че нашият клуб има сериозни резултати и спортисти, с които истински се гордеем" - каза още кметът на Стара Загора.

На срещата в Общината присъстваха още зам.-кметът Красимира Чахова, която има множество медали от състезания за лекоатлети-ветерани, Емилия Драгиева - член на Управителния съвет на спортен клуб по лека атлетика "Берое", бизнесменът Иван Колев, който от 7 години издържа клуба и майката на Мирела Демирева - Валя Демирева - една от най-добрите български спринтьорки и активен треньор.

"Това, което Мирела постигна на олимпиадата в Бразилия, е забележително. Впечатлен съм от начина, по който се справи тя, като демонстрира борбеност и упорит труд. Пожелавам ѝ да продължава да работи и да постига още много успехи за България!" - добави още Живко Тодоров.

"Благодаря за добрите думи. Щастлива съм, че съм част от най-динамично развиващия се лекоатлетически клуб в България - "Берое". Всеки успех на български спортист трябва да се оценява достойно. Не се страхувам от височината, виждам своя потенциал, имам и самочувствие. Готова съм следващата година да скоча 2 метра" - каза Мирела Демирева.

Все още остава непокрит световният рекорд на висок скок на Стефка Костадинова (209 см) от 1987 г., но Мирела Демирева с увереност заяви, че ще го подобри. "Самата Стефка Костадинова няколко пъти ми е казвала, че имам потенциала да го направя" - добави сребърната олимпийска шампионка.

На игрите в Рио Мирела Демирева скочи 197 см. "Това не е толкова висок резултат за олимпиада, но скачах за позиция, а и всеки състезател е най-добрият за дадено състезание, в определен момент" - коментира тя.

Кметът благодари на Иван Колев затова, че от години издържа спортния клуб по лека атлетика в Стара Загора, както и на Емилия Драгиева за самоотвержената ѝ работа за развитието на Царицата на спортовете в града.

Живко Тодоров обяви, че през следващата година ще бъде направена подгряващата писта на третия терен. Иван Колев добави, че остава поставянето на настилката и на покритата писта и Стара Загора ще може да стане център за провеждане на международни подготвителни лагери и състезания. Той благодари на кмета за постоянната подкрепа, която оказва на лекоатлетическия клуб, както и за отоплението на закритата писта.

Живко Тодоров подари на Мирела Демирева благодарствения плакет на Община Стара Загора и знамето на града, с пожелание да го развява при следващите си постижения.

Живко Тодоров и Мирела Демирева

Емилия Драгиева, Красимира Чахова, Живко Тодоров, Мирела Демирева и Валя Демирева

Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24