Вечните хитове на АББА на сцената на Държавна опера - Стара Загора

Премиерен концерт за България ще зарадва почитателите на шведската група АББА. Концертът "АББА мания" ще се състои на 4 октомври от 19 часа в Държавна опера - Стара Загора. Той е част от честванията на Празника на града - 5 октомври.

Свилен СимеоновНа диригентския пулт застава Свилен Симеонов. Аранжиментите и адаптацията за симфоничен оркестър са на талантливия маестро, когото старозагорци познават от емоционалния концерт "Рок симфони". Концертмайстор е Паулина Захариева.

В концерта ще участват симфоничният оркестър на Държавна опера – Стара Загора и формация "София" с Бойчо Дечев – бас китара, Ясен Василев – електрическа китара, Калин Жечев – клавишни, Иван Андреев – ударни, Димитър Бакърджиев – саксофон и солистките Адриана Бенова и Станислава Димитрова – Съни, съобщиха от Държавна опера - Стара Загора.

Джаз бенд СофияАББА превзе света през 70-те и началото на 80-те години на миналия век с хитове като Waterloo и Dancing Queen. АББА са продали над 380 млн. албума по целия свят, откакто пробиха на световната сцена през 1974 г. на конкурса „Евровизия”. Неповторимата им музика винаги ни връща в романтиката на онези отдавна отминали, но незабравими години.

 

 

АББА мания

www.infoz.bg (Снимки: Държавна опера - Стара Загора)