Започват безплатни прегледи за рак на гърдата и на маточната шийка

Провеждат се безплатни прегледи за рак на гърдата и на маточната шийка

В Стара Загора стартира четиримесечна кампания „По-силни срещу рака“, чиято цел е да се популяризира значението на профилактиката, както и да се създаде трайна нагласа у жените за посещение на профилактични прегледи.

Кампанията се реализира чрез провеждане на безплатни профилактични прегледи за рак на млечната жлеза и на маточната шийка.

Профилактичните прегледи ще се извършват между 12:30 и 13:30 часа, всеки работен ден, в Хирургичен кабинет и Гинекологичен кабинет на Диагностично-консултативен блок, в Комплексния онкологичен център – Стара Загора.

Прегледите ще се извършват след предварително записване на телефон – 042 614196 – регистратура на Диагностично-консултативен блок в Онкологичния център. Записването по телефона ще се осъществява всеки работен ден от 8:00 до 13:30 часа.

Кампанията продължава 4 месеца - от 1 октомври до 31 януари 2017 г.

На 19 октомври - Световния ден за борба с рака на гърдата, от 16:00 до 17:30 часа на площада пред Община Стара Загора ще се проведе официално събитие за популяризиране на кампанията „По-силни срещу рака“. На същото място от 13:30 часа ще се извършва и записване на часове за профилактични прегледи. Програмата за събитието ще бъде публикувана допълнително.

Кампанията е съвместен проект на „Комплексен онкологичен център - Стара Загора“ ЕООД, социалната платформа за здраве CredoWeb и в. „Животът днес“. Кампанията е под егидата на кмета Живко Тодоров и се осъществява с подкрепата на Община Стара Загора.

www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24