Стара Загора красива и млада през обектива на Жейна Желева

Стара Загора - красива и млада през обектива на Жейна Желева

Фотографска изложба показва в 30 снимки Стара Загора - красива и млада, запечатана през обектива на Жейна Желева. Експонирана е в Регионална библиотека "Захарий Княжески". Това е трета ѝ експозиция, но темата винаги е любимият град, сподели Желева.

Тя отбелязва символично и 10 години професионален стаж като фотограф на Общинска администрация.

Иванка Сотирова и Жейна Желева„Когато човек създава нещо с отношение, това личи. Тези снимки показват културния живот на Стара Загора – истински, без режисура, без сценарии, а това ни разкрива какво се създава в нашия град“ - каза зам.-кметът Иванка Сотирова. Своите поздрави към автора на изложбата отправиха още председателят на Общинския съвет Емил Христов и Диана Атанасова, началник на отдел „Култура“ към Община Стара Загора. Десетки приятели се събраха във фоайето на библиотеката, за да поздравят Жейна Желева и да си припомнят някои от най-емблематичните събития за града, както и места.

"Снимките от различни събития и пейзажи от Стара Загора са отпечатани с галерийно качество на специална хартия, в съчетание с кристален ламинат, за да има допълнителна интензивност на цвета, както и дълбочина на изображението" - допълни тя.

Инициативата на Община Стара Загора и Регионална библиотека „Захарий Княжески“ е посветена на предстоящия празник на града – 5 октомври. Експозицията ще е постоянна, за да разкрива красотата и жизнеността на Стара Загора пред жителите и гостите на града.

www.infoz.bg

На подобна тема