5 октомври е неучебен ден за училищата в община Стара Загора

5 октомври е неучебен ден по случай Празника на Стара Загора. Заповедта на кмета Живко Тодоров се отнася за всички училища на територията на общината. Представителни блокове от училищата ще се включат в празничното шествие.

Празник на Стара ЗагораТо ще премине по централния булевард "Цар Симеон Велики" от 10:30 часа. То ще бъде водено от официалните лица на Стара Загора, следвани от Тракийски университет, детските градини, училищата и културните институции.

В 9:00 часа в зала "Петко Рачов Славейков" ще се състои тържествена сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат връчени званията "Почетен гражданин" на легендата и безспорен голмайстор за всички времена на футболен клуб "Берое" и на Кънчо Матев - първият и най-дългогодишен директор на Езикова гимназия "Ромен Ролан".

По същото време в Катедралния храм "Св. Димитър" ще бъде отслужена тържествена Света литургия.

Венци и цветя ще бъдат положени на символичния камък за възстановяването на опожарена Стара Загора в 10:00 часа в парк "Пети октомври". Тържественият ритуал за издигане на Националното знаме на Република България ще започне в 10:15 часа на площада пред сградата на Общината.

praznik stara zagora programma

Венета Асенова | www.infoz.bgТеми:
barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор