5 октомври е неучебен ден за училищата в община Стара Загора

5 октомври е неучебен ден по случай Празника на Стара Загора. Заповедта на кмета Живко Тодоров се отнася за всички училища на територията на общината. Представителни блокове от училищата ще се включат в празничното шествие.

Празник на Стара ЗагораТо ще премине по централния булевард "Цар Симеон Велики" от 10:30 часа. То ще бъде водено от официалните лица на Стара Загора, следвани от Тракийски университет, детските градини, училищата и културните институции.

В 9:00 часа в зала "Петко Рачов Славейков" ще се състои тържествена сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат връчени званията "Почетен гражданин" на легендата и безспорен голмайстор за всички времена на футболен клуб "Берое" и на Кънчо Матев - първият и най-дългогодишен директор на Езикова гимназия "Ромен Ролан".

По същото време в Катедралния храм "Св. Димитър" ще бъде отслужена тържествена Света литургия.

Венци и цветя ще бъдат положени на символичния камък за възстановяването на опожарена Стара Загора в 10:00 часа в парк "Пети октомври". Тържественият ритуал за издигане на Националното знаме на Република България ще започне в 10:15 часа на площада пред сградата на Общината.

praznik stara zagora programma

Венета Асенова | www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24