Световноизвестен баритон гостува за първи път на старозагорска сцена

На сцената на Държавна опера – Стара Загора за първи път ще гостува световноизвестният италиански баритон Паоло Руджеро в ролята на барон Скарпия в операта „Тоска“ от Пучини. Тя ще бъде представена на 7 октомври от 19:00 часа.

Tosca Tanya IvanovaРъководството на оперния театър залага на звезден солистичен състав. В ролята на Флория Тоска зрителите ще могат да аплодират великолепното сопрано Таня Иванова, а в ролята на Марио Каварадоси ще гостува един от най-добрите млади български тенори Петър Костов – солист на Русенската опера. На диригентския пулт ще застане главният диригент на Държавна опера - Стара Загора Ивайло Кринчев. Участват още Александър Марулев (в ролята на Анджелоти), Ивайло Йовчев (Сполета), Евгений Арабаджиев (Клисарят), Любомир Петков, Богомил Русенов и др., вокална формация “Маргаритки“ с ръководител Зорница Желязкова, представители на Прабългарска школа за оцеляване „Бага-тур“, оркестър и хор на Държавна опера - Стара Загора. Диригент на хора е Младен Станев. Сценичната адаптация е на режисьора Огнян Драганов и на художника Тодор Демеров, съобщиха от пресцентъра на Операта.

Италианският баритон Паоло Руджеро е познат на българската публика от гостуванията си в София и Плевен. В Софийската опера баритонът дебютира в ролята на Макбет в премиерния спектакъл на едноименната опера от Джузепе Верди през 2003 г. През 2012 г. гостува в Плевен в ролята на Марсел от операта „Бохеми“ на Пучини. На 7 октомври на сцената на Старозагорската опера Паоло Руджеро ще изпълни една от най-ярките си роли на барон Скарпия, донесла му триумфални успехи в Италия и на престижни европейски оперни сцени.

Тоска

www.infoz.bg

На подобна тема