Как да опазим фирмата си от кибератаки?

Изпълнителна агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия и „Файндейс“ организират безплатно обучение в Стара Загора на тема "Киберсигурност - как да опазим фирмата от модерните разбойници". Практичният и напълно безплатен курс започва в 10 часа на 19 октомври в хотел „Верея“.

computerСтатистиката е тревожна - български фирми са платили над 2 млн. евро откупи на хакери само за една година. Над 60% от служебните компютри са зомбирани. Почти 100% от камерите за наблюдение на персонала могат да бъдат използвани като „троянски коне“. Кражбите вече стават чрез интернет, а не чрез взлом.

За участниците в обучението в Стара Загора ще бъде демонстрирана хакерска атака на живо.

Организаторите на семинара съобщиха, че са необходими 100 секунди, за да проверите колко е сигурен бизнесът ви:

1. Къде съхранявате финансовата информация, данните за клиентите, персонала, оборота?
2. Използвате ли електронно банкиране, мобилен достъп до служебните компютри, имате ли камери за наблюдение на персонала?
3. Ще може ли да работи фирмата, ако някой блокира служебната ви информация и имейлите? Колко голям откуп може да си позволите да платите на хакери?
4. Персоналът ви обучен ли е как да работи с чувствителна информация, правите ли бекъпи, имате ли план в случай на кражба на данни?
5. Смятате ли, че бизнесът ви е малък и не сте интересни за интернет престъпниците?

www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД