Държавна опера - Стара Загора представя "Травиата"

Държавна опера - Стара Загора представя "Травиата"

"Травиата" на Верди - една от най-великите любовни истории на всички времена, ще бъде представена на сцената на Държавна опера - Стара Загора на 19 октомври от 19:00 часа. В ролята на Виолета Валери публиката ще види Миюки Мори (Япония).

В постановката на режисьора Франк-Бернд Готшалк тя е разказана в стила на модерната класика, която докосва сърцето с визия, музика и гласове. Диригент на спектакъла е Маестро Шунго Мориама (Япония). Участват още: Ивайло Йовчев в ролята на Алфрен Жермон, Иван Кабамитов в ролята на Жорж Жермон, Камелия Стойчева, Михаела Берова, Костадин Якшев, Александър Марулев, Евгений Арабаджиев, Петър Куневи, оркестър, хор и балет на Държавна опера - Стара Загора, съобщиха от пресцентъра.

Първото представление на операта “Травиата“ в Стара Загора е на 30 юни 1928 година с диригент Александър Георгиев, режисьор Димитър Христов, художник Г. Карл. Следват премиери през 1944, 1946, 1953, 1974, 1987, 1992 и 2000 г.

shungo moriamaШунго Мориама е постоянен гост-диригент на Софийската филхармония от 2006 г. Той прави своя дебют през 1977 г., първият му задграничен гастрол е в България като гост на Софийската филхармония през 1986 г., последван от многобройни турнета. От 1990 г. започват контактите му с Нова Зеландия - дирижира Младежкия оркестър и Симфоничния оркестър на Християнската Църква, Новозеландския Симфоничен оркестър през 1994 г. и е първият японски диригент, поканен за цял сезон в Кралския балет на Нова Зеландия. От 1997 г. ежегодно организира концерт с японски солисти по време на „Софийски музикални седмици”, а от 2004 г. провежда оркестров уоркшоп със Софийската филхармония.

Старозагорската публика познава Маестро Шунго Морияма от гостуването му през месец май с емоционалната Оперната гала със солисти от Япония.

Miyuki MoriМиюки Мори е от Префектура Кагава, Япония. След като се дипломира в музикалния клас на Гимназия Сакайде, Кагава продължава обучението си във вокалния факултет на Национален университет по изкуствата, Токио. В репертоара ѝ са ролите: Виолета от операта "Травиата", Адина от операта "Любовен еликсир", Оскар от операта "Бал с маски“, Дона Анна от операта" Дон Жуан“ и др. Солист е в: Бетовен "The 9th симфония", W.F. Бах "Кантата F.83 Erzittert унд Fallet", Шуберт "Дойче Месе, D.872" и т.н. Миюки е член на Шикоку Ники Каи (Оперна продуцентска организация), член на Concerto Sotto l'Albero (Ансамбъл за ранна музика) и др.

www.infoz.bg (Снимки: Държавна опера - Стара Загора)На подобна тема

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, нека професионалният празник бъде ден на удовлетворение и признание за достойния миньорски труд. С благодарност за Вашата всеотдайна всекидневна работа и с пожелания за здраве, успехи и благополучие. Честит Ден на миньора! - АНДОН АНДОНОВ - Изпълнителен директор