Фермерски пазар ще има на Димитровден в Стара Загора

Фермерски пазар ще се проведе на 26 октомври от 10:30 до 18:00 часа в Стара Загора. Той ще бъде разположен в парк "Александър Стамболийски" (срещу училище "Васил Левски"). Негов организатор е вестник "Български фермер".

Фермерски пазар в Стара ЗагораПосетителите ще могат да пазаруват директно от производители на плодове и зеленчуци, кисело мляко, кашкавал и сирене от краве, биволско, овче и козе мляко, биосокове и биовино, консерви, сладка, билкови чайове, пчелни продукти, съобщават организаторите.

Пазарът е част от инициативата на вестника за свързване на малките местни ферми и производители с потребителите, за насърчаване на късите вериги на доставки и за популяризиране на местните храни.

Фермерския пазар в Стара Загора се организира със съдействието на Община Стара Загора, Българска асоциация "Биопродукти", фондация "Биоселена", Фермерски пазар Пловдив, част от Slow Food Plovdiv и фермерски организации.

www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор