Цецка Цачева: България трябва да продължи своя евроатлантически път

Искам всички региони в България да се развиват както Стара Загора. Българските граждани трябва да работят за просперитета на своите населени места. За да се случи това, е необходимо да продължим да следваме пътя на Европа.

Трябва да продължим с балансираната и активна външна политика, основана на националния ни интерес. Това заяви кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева по време на среща с членове и симпатизанти на партията в общинската спортна зала "Иван Вазов" в Стара Загора.

„Днес правителството на Бойко Борисов взе решение да отпусне 7,2 милиона лева допълнителни средства за ремонтни дейности и купуване на нова техника за болници в страната, сред тях е и болницата в Стара Загора. Тези средства са за подобряване на здравните грижи“ - обясни Цачева. Тя посочи още, че президентът трябва да олицетворява единството на нацията. „Никога не съм делила хората и общините. Гражданите на България със своите различни етноси и вероизповедания дават многообразието на нацията. За мен приоритет е обединението на народа, защото в това е силата ни“ - каза кандидатът на ГЕРБ за президент.

"Победата на президентските избори ще бъде гарант за управлението на страната и за стабилност на кабинета на Бойко Борисов. Нека да не забравяме скалъпения "сценарий Костинброд" през 2013 г., който имаше за цел да отклони България от единствения правилен път - европейския. Трябва да помним, защото 2013 и 2014 г. бяха загубените години за България и за местната власт. Сега ситуацията е различна - има повече приходи в държавата, което позволява да разполагаме с повече средства за 2017 г., без да увеличаваме дефицита" - заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

1 млрд. лева ще бъдат осигурени за следващата година за Националната програма за саниране на многофамилни жилища. През 2016 г. от нея се възползва и област Стара Загора - 72 блока в Стара Загора, 19 в Казанлък, мерки за повишаване на енергийната ефективност се прилагат и в другите общини. "Това е благодарение на стабилността на правителството. Това не можеше да се случи по времето на управлението на Пламен Орешарски. Неговото правителство нанесе щети в размер на 2 млрд. лева, които трябваше да платим за фалиралата КТБ. Този факт никога не трябва да се забравя. Затова не подценявайте президентските избори, защото спечелването им от ГЕРБ ще гарантира стабилността на държавата" - заяви Цветан Цветанов.

Той добави, че Цецка Цачева е първата жена председател на Народното събрание в България. И днес парламентът е съставен от осем парламентарни групи. Тя намира нужния баланс и конструктивен диалог, за да може парламентът да работи. Силата на г-жа Цачева е, че ще бъде президент на всички български граждани, без да ги дели по пол, етнос, религия и възраст, каза още Цветан Цветанов.

zhivko todorov gerbКандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев е един достоен български офицер. 40 години е служил в Българската армия. Бил е командващ Военоморските сили, заместник-началник на Българската армия - един истински патриот и аз съм убеден, че това е най-добрият екип, който може да спечели изборите на 6 ноември с номер 17 в бюлетината" - категоричен е Цветан Цветанов.

"Вашата подкрепа ни дава сили и увереност, че на 6 ноември ще изберем първата жена президент на България" - с тези думи кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ Пламен Манушев се обърна към стотиците хора в залата.

Той отдаде заслуженото на приноса на Стара Загора за Българската армия. "Правя нисък поклон на всички български офицери и сержанти от запаса и резерва, служили в Старозагорския гарнизон и в бригадата. Но правя още по-нисък поклон на войните от Старозагорска област, воювали в състава на Осма Тунджанска дивизия преди 100 години. 12 пехотен Балкански полк от Стара Загора - истински лъвове и титани са били. 2000 войни са оставили костите си, за да защитят България. „Делото на дедите ни е урок за родолюбие. България е била невероятно силна преди 100 г., защото е била единна – трябва да върнем този истински дух. България трябва да остане стабилна, мирна и просперираща държава“ - заяви кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ Пламен Манушев.

"Развитието на община Стара Загора е пряко свързано със стабилността на правителството на Бойко Борисов. През следващата година предстоят мащабни ремонти на квартали, училища детски градини, улици, тротоари... Изцяло ще бъде променен обликът на пешеходната зона. Рехабилитация ще бъда направена на парк "Митрополит Методий Кусев". От стабилността на правителството зависи и довършването на новия парк в Стара Загора, който ще бъде разположен на 130 декара площ. Стойността, която правителството обеща да даде за тази цел, е 5 милиона лева. Нуждаем се и от подкрепата на президента, който винаги ще ни приема и ще ни подкрепя“ - каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Той добави, че подкрепя Цецка Цачева за президент на България, защото я познава добре. "За нейните професионални качества се говори много по време на кампанията, но за мен най-важното е, че тя е човек с морал и добро сърце. Има доста експерти в държавата, които много разбират от военно дело, но им липсва човещина. Цецка Цачева я притежава и затова на 6 ноември ще гласуват за номер 17 в бюлетината. Призовавам и вие да го направите, защото когато вървим с малки, но сигурни крачки напред, не добре да се спъваме и да тръгваме назад" - заяви Живко Тодоров.

В предизборния концерт на ГЕРБ в Общинската спортна зала "Иван Вазов" участваха Поли Генова, Веселин Маринов, ансамбъл „Българе“, Трио Сопрано, Уникалните гласове и др.

 

Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ в Стара Загора

Младежите на ГЕРБ Стара Загора

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24