Зрителите ще надникнат зад кулисите на Държавна опера - Стара Загора

Държавна опера - Стара Загора ще представи „Мадам Бътерфлай“ от Джакомо Пучини на 4 ноември от 17:00 часа. Час по-рано за публиката е подготвена голяма изненада. В 16:00 часа започва специалното събитие „Бътерфлай зад кулисите“.

В рамките на 40 минути почитателите на оперното изкуство ще могат да проследят отблизо невидимите от залата процеси на подготовка преди представлението. Специално за публиката ще бъде демонстрирано полагане на специфичен сценичен грим, изработване на прически и поставяне на перуки. На среща с реквизитора и асистент режисьора ще бъдат споделени и някои от театралните правила преди и по време на спектакъла. Зрителите ще могат да разгледат подредения декор на сцената, да видят костюмите, ще бъдат демонстрирани и някои от възможностите на сценичното осветление.

Представлението е част от социален проект на Държавна опера - Стара Загора, предназначен и за хора в неравностойно положение и деца от социални домове.
За всички зрители билетите са на специални цени.

Спектакълът на 4 ноември ще дирижира Сангуон Ким (Южна Корея). Режисьор на постановката е Нина Найденова, сценографията е на Борис Стойнов, художник на костюмите - Цветанка Петкова-Стойнова, хореография - Боряна Сечанова. В ролята на Чо-Чо-сан гостува японското сопрано Шоко Фокуда, Сузуки е Михаела Берова, в ролята на Пинкертон гостува Георги Султанов, Шарплес - Иван Кабамитов, Горо - Ивайло Йовчев, Бонзо - Александър Марулев, Принц Ямадори - Любомир Петков, Комисар - Теодор Петков, Кейт Пинкертон - Емилия Джурова, детето Долоре е малката Александра Досева. Участват още хор, балет и оркестър на Държавна опера - Стара Загора.

Сцена от "Мадам Бътерфлай"

www.infoz.bg (Снимки: Държавна опера - Стара Загора)barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД