Изборният ден в област Стара Загора започна нормално

Изборният ден за президент и вицепрезидент, в който се провежда и национален референдум, в област Стара Загора започна нормално. Без инциденти е протекла и нощта срещу 6 ноември 2016 г., съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

 В 7 часа отвориха всички 487 секции, в това число и допълнително разкритите в здравни заведения, в Следствения арест, в Затвора в Стара Загора и мобилните секции за хора с увреждания. Минути след началото на изборния ден пред централни градски секции в Стара Загора се бяха образували опашки от чакащи да гласуват.

izbori 2016 stara zagora

До 9 часа в Районната избирателна комисия в Стара Загора не са постъпвали жалби и сигнали за нарушения на изборния процес, както и в деня за размисъл.

На първите задължителни избори право на глас в района имат 300 629 души. В 20 секции в Стара Загора, Казанлък и Чирпан може да се гласува и машинно.

В община Стара Загора седем са столетниците в избирателните списъци, като най-възрастният е на 103 години. За първи път вота си могат да упражнят 1453-ма 18-годишни младежи, като двама от тях навършват пълнолетие на 6 ноември.

Първите резултати за избирателната активност в област Стара Загора ще бъдат обявени в 10:30 часа.

Общо с право да гласуват на днешните избори за президент на България са 6 834 278 избиратели.

izbori 2016 stara zagora 1

Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg

На подобна тема