Представят документалния филм "Човек" в Стара Загора

"Книжарница в Куфар" в партньорство с "Къщата на архитекта" и с финансовата подкрепа на Община Стара Загора ще представи документалния филм "Човек" ("Human" 2015) на френския фотограф, журналист и еколог Ян Артюс-Бертран в Стара Загора.

Прожекцията ще се състои на 16 ноември от 18:00 часа в залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески".

Входът за прожекцията е свободен. Необходимо е да запазите място на тел. 0886 352273.

HUMANФилмът е с продължителност: 3:11 часа и не се препоръчва за лица под 15 години.

Филмът „Човек” (2015) представя колекция от истории и снимки на света, в който живеем. Той е едновременно пътешествие и потапяне в сърцевината на това, какво е да бъдеш човек. Чрез образите, пълни с любов и щастие, както и с омраза и насилие, филмът ни изправя лице в лице с Другия и ни кара да размишляваме за собствения ни живот. От разкази за всекидневието до най-невероятни случки от живота, тези трогателни срещи, споделени с рядко срещана искреност, чертаят големия портрет на съвременния човек – неговата тъмна страна, но и неговото благородство и универсалност. Нашата Земя е показана по един изумителен начин, чрез невиждани до сега кадри от въздуха, придружени с впечатляваща музика, които ни позволяват да си поемем дъх и дават време за интроспекция.

Ян Артюс-Бертран е френски фотограф, журналист и еколог. От много ранна възраст се вълнува от въпроси свързани с околната среда и на 20 годишна възраст става директор на природен парк в централна Франция. На 30 години заминава със съпругата си в Кения. Заедно работят и живеят в резервата Масай Мара, където наблюдават живота на лъвовете. Ян се научава да управлява балон с горещ въздух и за пръв път открива красотата на Земята отвисоко. Книгата му албум "Земята отвисоко" се разпространява в над 3 милиона екземпляра. А изложбата му е показана в над 120 града от цял свят, включително в София. Следващият му проект "Дом / Home" е гледан от над 600 милиона души в цял свят. Чрез него, Ян изследва пред какви предизвикателства сме изправени, обитавайки нашия дом - Земята.
Филмът "Човек" е логично продължение. Той съвместява откровените разкази на хора от цял свят със спиращи дъха гледки и уникална съпровождаща музика. В търсене на отговор на въпроса: Какво ни прави хора? #WhatMakesUsHuman

"Аз съм един човек сред седем милиарда други. За последните 40 години, фотографирам нашата планета и нейното човешкото многообразие, но имам чувството, че човечеството не прави никакъв напредък. Ние невинаги успяваме да живеем заедно. Защо е така? Аз не търся отговор в статистиката, а в самия човек", казва Ян Артюс-Бертран по повод филма.

www.infoz.bg