Държавна опера - Стара Загора представя "Сватбата на Фигаро"

Държавна опера - Стара Загора кани ценителите на класическото изкуство на "Сватбата на Фигаро" от Моцарт. Спектакълът ще бъде представен на 19 ноември от 11 часа, 50 години след първото и единствено поставяне на операта на старозагорска сцена.

Сценичната реализация е на младия и талантлив оперен певец, режисьор и костюмограф Денис Иванов, а музикалната интерпретация – на още един млад талант – диригентът Димитър Косев. В спектакъла участват великолепните солисти на Старозагорската опера.

На 19 ноември Денис Иванов ще се представи в ролята на Граф Алмавива, Емилия Джурова ще бъде Графиня Розина, Иван Кабамитов е в ролята на Фигаро, Деси Стефанова е Сузана, Нели Нечева е Керубино, Нина Нечева е Марчелина, Петър Кунев е Бартоло, Пролет Пенчева е Барбарина и др. Участват още хор и оркестър на Държавна опера - Стара Загора и ученици от Националното училище за музикални и сценични изкуства "Христина Морфова". Диригент на хора - Младен Станев, концертмайстор - Паулина Захариева.

На 27 януари тази година световната музикална общественост отбеляза 260 години от рождението на гениалния композитор Волфганг Амадеус Моцарт.

Сцена от Сватбата на Фигаро

www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема