Филмът "Тони Ердман" - носител на наградата ЛУКС ще бъде представен в Стара Загора

Филмът „Тони Ердман", на Марен Аде, който тази година спечели наградата за кино ЛУКС, ще бъде представен в Стара Загора. Прожекцията ще се състои на 10 декември от 19 часа в кино "Арена" в Park Mall Стара Загора.

Входът е свободен. За да запазят места, зрителите ще могат да вземат до два безплатни билета предварително. В деня на събитието ще бъдат допускани зрители до изчерпване на местата.

tonierdmannЗа филма "Тони Ердман"
Когато Инес, бизнес дама в голяма германска компания, която работи в Букурещ, вижда баща си, който неочаквано ѝ идва на гости, тя не крие своето раздразнение. Прецизно организираният ѝ живот не търпи и най-малкото непредвидено обстоятелство, но когато баща ѝ ѝ задава въпроса „Щастлива ли си?“, неспособността ѝ да отговори бележи повратна точка за нея. Баща ѝ, който я обременява с присъствието си и от когото тя се срамува, прави всичко по силите си, за да я накара да придаде смисъл на живота си, и за тази цел той възприема нова самоличност: зевзека Тони Ердман...

ЛУКС е филмова награда, която се връчва от Европейския парламент от 2007 г. насам. Тя има две основни цели: да даде публичност на дебата за Европа и европейската идентичност и да подпомага разпространението на европейски копродукции в рамките на Европейския съюз.

Целта на Филмовите дни ЛУКС е да се сподели многообразието и богатството на европейското кино с киноманите от цяла Европа, като прожекции се излъчват в над 40 града, във всички 28 страни от Европейския съюз.

www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber