Националният музикален театър представя Любов и смърт в Мулен Руж

Националният музикален театър представя "Любов и смърт в Мулен Руж"

Националният музикален театър участва в 47-ия Фестивал на оперното и балетното изкуство в Стара Загора с мюзикъла „Любов и смърт в Мулен Руж“. Той ще бъде представен на 29 ноември от 19:00 часа в Държавна опера - Стара Загора.

Музикалният театър реализира нелеката задача да създаде мюзикъл със заглавието "Любов и смърт в Мулен руж", по мотиви от безсмъртната творба на Александър Дюма - син "Дамата с камелиите". Действието е пренесено в романтичните времена по създаването на прочутото парижко кабаре Мулен Руж, с неудържимите танцьорки на Кан-кан, строежа на уникалната Айфеловата кула и раждането на невероятните картини на импресионистите. Пълната картина на бохемската атмосфера, царяща в кабаре Мулен Руж на фона, на която се развива невъзможната любов между куртизанката и поета, е бъде пресъздадена от артистите на театъра, съобщиха от Държавна опера - Стара Загора.

Авторският сценарий и режисурата са на Бойко Илиев, поставил с голям успех на наша сцена и други мюзикъли - "Исус Христос - Суперзвезда", "Зоро" и "Чикаго". Този сценарий и драматургията, заложени в концепцията на рижисьора, е по идеи от произведения на Александър Дюма - син , Баз Лурман, Самуел Бекет. В музиката са вплетени хитове на Франк Синатра, Кристина Агилера, Мадона, Боно, Бийтълс, Куин, Верди, Андрю Лойд Уебър, Офенбах, както и авторска музика на талантливия млад пианист и аранжор Георги Милтиядов по проект на диригента Левон Манукян.

Хореографията и танците са на Марлена Тодорова, с асистент Светослав Владимиров. В този мюзикъл, танцът Кан-кан е органично вплетен в съдбата на героите и събитията, заложени в драматургията на произведението. В оперетния театър Кан-кан е жанров танц, с характерните пищни костюми и блестящо изпълнение на балета на Музикалния театър, но в този спектакъл ще го видим по-акробатичен, по-еротичен, по-екстравагантен, провокативен и по-пищен от всякога, споделят домакините от Държавна опера - Стара Загора.

www.infoz.bg

На подобна тема