Коледна украса покрива 15-метрова елха пред Общината в Стара Загора

15-метрово Коледно дърво се извисява над площада пред Община Стара Загора. С помощта на специализирана техника, то блести от коледни играчки, гирлянди и стотици лампички.

elha sz 1Светлините на елхата ще бъдат запалени на 6 декември в 17:30 часа. Специален гост на събитието ще бъде белобрадият старец Дядо Коледа. Специално за децата актьорите от Държавния куклен театър ще представят аудио-визуалния спектакъл „Звездата на Божия син“ - една приказка за Витлеемската звезда, тръгнала да изпълни Божията поръка…

За най-светлите християнски дни през декември, в навечерието на Коледните и Новогодишни празници, Община Стара Загора подготви специална програма с различни събития, която е публикувана на официалния сайт. Коледни базари ще има не само в централната градска част, но и в кварталите. В парк „Пети октомври“, до Музея на религиите и пред стария електродом, са разположени общо 13 дървени къщички за продажба на захарни изделия, вурстчета и коледна украса. Празнично украсен тази зима е не само централният булевард „Цар Симеон Велики“, но и бул. „Св. Патриарх Евтимий“.

Тази година е организиран и конкурс за Коледна украса. Апелът е към всички жители на града, да допринесат за празничното настроение със своя оригинална външна коледна украса. В очакване на Рождество, нека улици, витрини, сгради, търговски обекти, балкони, дворове и междублокови пространства, да заблестят с атрактивна и стилна коледна визия.

Най-запалените създатели на коледна украса могат да участват в конкурса „Да събудим Коледния дух“, като качват своите снимки в създадената група под същото име във Фейсбук. Там фотосите ще могат да бъдат видени и оценявани от всички. Създателите на най-красивата и въздействаща украса, която получи най-голямо одобрение, ще получат награди. Желаещите да участват, да изпращат снимките за конкурса и на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

www.infoz.bg

Теми: