Световноизвестното мецосопрано Веселина Кацарова отново с концерт в Стара Загора

Световноизвестното мецосопрано Веселина Кацарова отново ще зарадва ценителите на класическата музика в родния си град Стара Загора. Артистичният директор на Старозагорската опера ще изнесе концерт на 3 декември от 19:00 часа.

Той е посветен на 80-ата годишнина на композитора Красимир Кюркчийски и е част от богата програма на 47-ото издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство, който се откри на 28 ноември и продължава до 10 декември в Стара Загора.

Преди началото на Фестивала, на пресконференция в Община Стара Загора Веселина Кацарова сподели, че нейният най-продаван диск в целия свят е с песните на големия български композитор Красимир Кюркчийски. На сцената на Държавна опера - Стара Загора тя отново ще изпее „Калиманку, Денку", ... останалото е изненада.

В концерта на 3 декември ще участва младата и талантлива солистка на Държавна опера - Стара Загора Гергана Русекова, която ще изпълни песните „Сън прокоба“ и „Замръкнала Яна“ с Камерен оркестър на Старозагорската опера. Диригент - Георги Андреев.

Хорът на Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ ще изпълни песните на Красимир Кюркчийски „Стани ми, майчо“, „Пиленце пее”, „Море, зажени се Гюро“ и четири песни от периода, в който композиторът е бил диригент в ансамбъла: „Полегнала е Тодора”, ”Думай, Злато”, „Лале ли си, зюмбюл ли си” и „Димянинка”.

veselina katsarova

www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема