Световноизвестното мецосопрано Веселина Кацарова отново с концерт в Стара Загора

Световноизвестното мецосопрано Веселина Кацарова отново ще зарадва ценителите на класическата музика в родния си град Стара Загора. Артистичният директор на Старозагорската опера ще изнесе концерт на 3 декември от 19:00 часа.

Той е посветен на 80-ата годишнина на композитора Красимир Кюркчийски и е част от богата програма на 47-ото издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство, който се откри на 28 ноември и продължава до 10 декември в Стара Загора.

Преди началото на Фестивала, на пресконференция в Община Стара Загора Веселина Кацарова сподели, че нейният най-продаван диск в целия свят е с песните на големия български композитор Красимир Кюркчийски. На сцената на Държавна опера - Стара Загора тя отново ще изпее „Калиманку, Денку", ... останалото е изненада.

В концерта на 3 декември ще участва младата и талантлива солистка на Държавна опера - Стара Загора Гергана Русекова, която ще изпълни песните „Сън прокоба“ и „Замръкнала Яна“ с Камерен оркестър на Старозагорската опера. Диригент - Георги Андреев.

Хорът на Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ ще изпълни песните на Красимир Кюркчийски „Стани ми, майчо“, „Пиленце пее”, „Море, зажени се Гюро“ и четири песни от периода, в който композиторът е бил диригент в ансамбъла: „Полегнала е Тодора”, ”Думай, Злато”, „Лале ли си, зюмбюл ли си” и „Димянинка”.

veselina katsarova

www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор