Живко Тодоров пред ГЕРБ - Стара Загора: Свършили сме не малко работа, продължаваме напред

Живко Тодоров пред ГЕРБ - Стара Загора: Свършили сме не малко работа, продължаваме напред

Благодаря на всички, че винаги сме били заедно в хубави и лоши моменти. Благодарение на вас се дължи силата на Политическа партия ГЕРБ.

Това каза Живко Тодоров, областен координатор на ГЕРБ и кмет на Стара Загора по време на Общото събрание на партията, което се проведе на 5 декември в конферентната зала на хотел „Мериан палас“. След събитието беше отбелязана и 10-годишнината от учредяването на ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията в Стара Загора.

zhivko todorov„Благодаря ви за неуморната работа всеки ден по градове, квартали и села, обърна се към членовете на ГЕРБ Живко Тодоров. „Благодаря на екипа на общината, на общинските съветници, с които работим всеки ден за решаване на проблемите на града и общината. Свършили сме не малко работа, с ясни резултати. Продължаваме напред. Относно изминалите президентски избори бяха казани много неща, но най-важното не беше посочено, а именно, че хората в днешно време не искат да предпоставят избора им. Това е важен извод, за да имаме мотивация за работа в бъдеще. Сега е моментът да кажа, че номинациите за народни представители ще бъдат извършени изцяло от структурата на ГЕРБ и ще бъдат подредени от вас" - категоричен е Живко Тодоров.

Важен е вътрешният избор и след това външният. ГЕРБ беше създадена преди десет години, поради необходимостта от нова партия с нови хора, които са необременени. Чудеса не може да очакваме, но нека си спомним къде бяхме през 2006 г. Сега след президентските избори виждаме, че същите хора, заради които и аз влязох в политиката, заради които беше създадена партия ГЕРБ, са се появили отново на предна линия и дават пресконференции и съвети. Тези хора отвратиха всички преди и сега отново си служат с манипулации. Всички си спомняме 90-те години и не ГЕРБ тогава създаде мафиотската държава, а всички онези от червената върхушка, които сега имат претенции да управляват“ - заяви Живко Тодоров.

„Имаме стабилна местна структура, работеща и можеща. Така е и в Казанлък, където Галина Стоянова промени града, с работата и амбицията си повдигна духа и самочувствието на съгражданите си. В Гурково имаме кмет и за първи път той е различен от БСП. В Мъглиж, въпреки малките възможности на бюджета, се върви смело напред. В Раднево, в сложна обстановка, спечелихме местните избори и там предстои много работа. Трудно е навсякъде, но не трябва да оставяме популизма да ни води, така както в момента го правят много други партии. Всички знаем, че доходите в България са малки, заплатите са ниски, и че това е основен проблем. Но да обещаваш сега големи пенсии, а след няколко години да няма пари дори за малки, е безотговорно и опасно“ - подчерта Живко Тодоров.

Той посочи основните проекти, върху които работи община Стара Загора през тази и следващата година – пешеходната зона, парк "Митрополит Методий Кусев", кварталите „Три чучура – север“, „Самара“ 1 и 2, чрез които ще продължи промяната на инфраструктурата, новият етап на транспортния проекти и много други.

„Предстоят срещи с хората, живеещи в квартали и в селата от общината, преди гласуването на бюджета на общината за 2017 г., за да бъдат набелязани най-важните за решаване проблеми. На тях ще присъстват заместник-кметовете и специалисти от общината. Този механизъм доказа, че работи и така сме близо до хората и реалните им въпроси“ - категоричен е Живко Тодоров.

emil hristov„Искаме да ви чуем – какво видяхте през изминалите 10 години, как работихме, какво направихме, каква е оценката ви, каза пред местната структура на ГЕРБ Емил Христов, общински ръководител на партията и председател на Общинския съвет в Стара Загора.

„Критикувайте ни ако трябва, предлагайте ни решения, защото е важно да очертаем по най-добрия начин пътя, по който ще вървим през следващите години. Всяко едно мнение е от значение. Тези 10 години бяха изпълнени с много трудности, но и с много хубави моменти, които не са свършили. Положихме големи усилия, за да създадем една мощна организация от нулата. Това се случи, защото всички ние вярвахме в идеята, в онова което правим – честно, почтено и с мисъл за хората. Вярвахме и доказахме, че когато сме обединени можем да постигаме неща, които не са правени повече от 20 години. Трябва да знаете, че доброто, свършено от ГЕРБ и в национален, и в местен план в общините, е трън в очите на всички останали, чиято единствена цел е с всякакви средства да се доберат до управление и власт“ - подчерта Емил Христов.

„Поставихме си амбициозни цели - Стара Загора да бъде пример за развитие и я постигнахме. Работихме много през миналия мандат, продължаваме с тези темпове и сега. Честно и почтено управление, което работи в интерес на хората – това е, което ни води и в Общината, и в Общинския съвет. Вярно е, че загубихме последните избори за президент“ - посочи общинският ръководител на ГЕРБ. „Няма партия, която вечно да печели избори, но има партия, която винаги ще бъде на върха. Нашата цел с вас е да работим за интереса на хората в града и общината. Убеден съм и вярвам, че оттук нататък ще продължим по този път упорито и заедно, така че на следващите избори отново да спечелим доверието на хората“ - каза още Емил Христов.

На събитието в хотел „Мериан палас“ присъстваха народните представители от ГЕРБ – Стара Загора, общинските ръководители на партията от областта, кметове, издигнати от ГЕРБ, общински съветници, както и стотици членове на партията. Гост на събранието беше областният управител Георги Ранов.

www.infoz.bg (Снимки: ГЕРБ - Стара Загора)

На подобна тема