Дядо Коледа запали светлините на празничната елха в Стара Загора

Запалиха светлините на празничната елха в Стара Загора

На 6 декември центърът на Стара Загора се потопи с празнични светлини. 15-метровата коледна елха пред сградата на Общината заблестя след като Дядо Коледа я докосна с жезъла си.

„За нас днес е двоен празник – празнуваме и Св. Никола, който освен закрилник на моряци рибари, закриля и децата. Нека си пожелаем 2017 г да бъде здрава, мирна и благодатна за всички нас! Обичайте се, нека щастието, топлината и светлината да сгряват сърцата ви!“ - пожела зам.-кметът Красимира Чахова.

Спектакъл на Държавен куклен театърПреди това децата на Стара Загора гледаха вълнуващата история за Витлеемската звезда, разказана в красивата приказка за магията на Рождеството на Божия син. Аудио-визуалният спектакъл „Звездата на Божия син“ представиха талантливите актьори от Държавния куклен театър в Стара Загора. Голямата атракция на шоуто бяха 8-метровите кукли и ефектното сценично осветление. Сградата на Община Стара Загора също засия в синьо, в унисон с Коледното дърво.

Тържеството за запалването на светлините на Коледната елха завърши с красиви фойерверки и кръшно българско хоро.

Програмата на Община Стара със събития от културния календар, посветени на Коледно-Новогодишните празници, продължава до края на годината. Тя ще завърши в Новогодишната нощ с общоградско веселие, празнични илюминации и изпълнения на Иво Папазов - Ибряма и неговия оркестър „Тракия“.

 Коледно веселие

www.infoz.bg