Трио Реверанс и Държавна опера - Стара Загора организират коледен концерт

Трио "Реверанс" и Държавна опера - Стара Загора организират коледен концерт

Искрящо празнично настроение, красива музика и балет ще предложи Държавна опера - Стара Загора в коледния концерт, който ще се състои на 22 декември от 19:00 часа.

Трио „Реверанс“ събира своите приятели на голяма сцена за спектакъл, в който изобилстват коледни послания – за любовта към музиката и красотата в живота, за приятелството в добри и лоши дни, за силата на подадената навреме ръка….

В празничната вечер ще прозвучат популярни класически мелодии от Шуберт, Вивалди, Чайковски, валсове, евъргрийни, коледни песни, избрани арии и дуети от популярни опери и оперети. На сцената заедно с Трио „Реверанс“ ще се изявят и солистите на Старозагорската опера – Иван Кабамитов, Деси Стефанова, Нели Нечева, солисти от балетната трупа на Старозагорската опера, както и малките таланти от Детско-юношеска студия за опера и балет „Маргаритки“.

От 2010 година Трио „Реверанс“ в състав Красимира Георгиева - цигулка, Цветомира Динева - флейта и Павлина Димитрова - виолончело, са заедно като творческа формация. И трите са артист-оркестранти в Държавна опера - Стара Загора. Участват в проектите на операта за най-малките зрители – „До Ре Ми в пелени“ и „Музичко“, в концерти и различни прояви.

www.infoz.bg