В началото на 2017 г. ще бъде обявена грипна епидемия в Старозагорска област

Заболяемостта от остри респираторни заболявания през периода 19 - 25 декември в област Стара Загора е била 179.81 на 10 000 души. Грипна епидемия се обявява при стойности 333 на 10 000.

ranov kanevaТова съобщи зам.-директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Елена Канева на среща с областния управител инж. Георги Ранов, проведена по повод на усложнената грипна обстановка, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Стара Загора.

От 26 до 28 декември обаче заболяемостта рязко се е увеличила. Само за трите дни в Стара са регистрирани 218 случая на остри респираторни заболявания от всички възрастови групи.

Регионалната здравна инспекция е започнала събирането на проби от болни със съмнения за грип с цел установяване наличие на определени грипни щамове.

Д-р Канева съобщи още, че при запазване на тенденцията за повишаване на заболяемостта, в първите дни на новата година в Старозагорска област ще бъде обявена грипна епидемия.

Допълнително ще се прецени дали да бъде предложено удължаване на зимната ваканция на учениците.

До момента грипна епидемия е обявена в Перник, Пловдив, Хасково и Харманли.

www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор