Ваканцията може да бъде удължена в училища с над 30% отсъстващи ученици

В болниците на територията на област Стара Загора се разкриват допълнителни лекарски кабинети, които са разположени в спешните приемни отделения, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Целта е хората със симптоми на остри респираторни заболявания и грип да бъдат отделени от пациентите с други здравословни проблеми, за да се избегне разпространението на вируси.

thermometer copyЗдравните заведения разполагат с необходимата леглова база, за да обособят сектори за пациенти, болни от грип.

Детските градини и ясли в област Стара Загора не са спирали приема на деца, но той се извършва при строг филтър всеки ден, за да не се допусне разпространение на грипния вирус.

Както вече Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Стара Загора съобщи, ваканцията за учениците в област Стара Загора е удължена до 6 януари, включително. На 9 януари учебните занятия трябва да бъдат възобновени. Училища, в които има над 30% отсъстващи ученици, ще удължат ваканцията по препоръка на РЗИ, като това се прави с решение на директора на съответното училище.

Инспекторите на Регионална здравна инспекция - Стара Загора извършват проверки в цялата област за готовността на училищата на 9 януари да осигурят необходимата температура в класните стаи, която трябва да бъде между 18 и 22 градуса. Училищата, които се отопляват на парно и тези, които са газифицирани, поддържат и в момента нужната температура. В училищата, в които се използва твърдо гориво, печките ще се поддържат запалени от почивните дни.

Ако на 9 януари инспекторите на Регионалната здравна инспекция установят класни стаи с температура под нормата, учебните занятия ще бъдат проведени в кабинети с подходящите условия още същия ден.

www.infoz.bg

На подобна тема