Пътищата в област Стара Загора се обработват от 75 машини

Пътищата в област Стара Загора са проходими при зимни условия, заснежени са, но се обработват от общо 75 снегопочистващи машини. Това съобщи дежурният в Областно пътно управление.

am trakiaНяма ограничения на движението, с изключение на преминаването на товарни автомобили над 12 тона през проходите Шипка и Хаинбоаз.

Силен вятър и снеговалежи има в цялата област, температурите са отрицателни. Не е постъпвала информация за образувани поледици.

Големи снегонавявания са се образували в казанлъшките населени места: Горно и Долно Изворово, Енина, Крън, Хаджидимитрово и Шейново, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Около 5:30 часа тази сутрин се е наложило да бъдат затворени пътищата: град Крън – град Шипка, град Крън – с. Хаджидимитрово и с. Дунавци – с. Шейново – град Шипка.

Здравните заведения в област Стара Загора са привели плановете си за действие при тежки зимни условия. От Регионалната здравна инспекция препоръчват на пациентите на хемодиализа, които са около 90, да постъпят в съответните отделения, за да избегнат пътувания при влошена метеорологична обстановка.

Венета Асенова | www.infoz.bg