Rhombus бира

Старозагорска премиера на бира, отлежала в дъбови бъчви

Момичетата от бирен бутик Beer Girls подготвят любопитна дегустация Dark side of the Taste Night. Тя ще се състои на 27 януари от 19:30 часа в Къщата на арх. Христо Димов, на ул. "Сава Силов" 37 в Стара Загора.

pampov staykovaПочитателите на пивото ще се насладят на вкуса на тъмната бира, а специалните гости от Rhombus Craft Brewery Стойчо Пампов и Габриела Стайкова ще представят интересни факти за нейното производство - как варят вкусната си бира, с какви храни може да се съчетава и на каква температура да се сервира. За първи път в Стара Загора те ще направят премиера на отлежала в дъбови бъчви бира.

Стойчо Пампов е завършил мениджмънт в Англия. След това преминава курс на обучение за пивовар към Siebel Institute в Чикаго, а Габриела е учила визуален брандинг в Нов български университет. И двамата вече четири години се занимават с домашно пивоварство. Много научават от бащата на Стойчо – Темелко Пампов, който е председател на Асоциацията на домашните пивовари в България.

"Именно защото се оказа, че варенето на бира в домашни условия ни се отдава добре, някои приятели дори искаха да си купуват от нас, но като домашни пивовари беше нелегално, а и нередно да продаваме, затова се заехме с оборудването на крафт пивоварна и с всички сложни регистрации", споделят те. Избират Rhombus неслучайно - първото название на река Марица (която тече зад пивоварната им) е било Ромбус, а и ромбът е много разпространен в българската култура, във фолклора, в шевиците.

www.infoz.bg