Вътрешният министър в оставка посети Стара Загора

Министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова и директорът на ГД “Национална полиция“ гл. комисар Христо Терзийски проведоха работно съвещание с ръководството на ОДВМР - Стара Загора и с началниците на районните управления.

Румяна Бъчварова в Стара ЗагораТо е в рамките на обиколката на вътрешния министър в областните дирекции в страната във връзка с провеждането на Националната операция за противодействие на конвенционалната престъпност.

Целим увеличено и активно полицейско присъствие, подчерта министър Бъчварова пред ръководния състав. Очаква се към ОДМВР - Стара Загора допълнително да заработят до 50 сътрудници по охраната. В рамките на следващия месец ще бъдат предоставени и 13 нови оборудвани автомобила, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Всяко районно управление стартира изпълнението на план за действие с началото на специализираната полицейска операция срещу битовата престъпност, заяви директорът на ОДМВР - Стара Загора ст. комисар Николай Кирков. Той посочи, че са увеличени автопатрулите, активно се провеждат и проверки на заложни къщи и оказиони. От началото на операцията са задържани 39 души, установени са 8 издирвани лица, образувани са 21 досъдебни производства, проверени са 77 заложни къщи и оказиони. Издадени са 275 акта за различни нарушения.

Вътрешният министър се информира и за криминогенната обстановка и характерни престъпления в областта. По думите на директора на областната дирекция предизвикателство остават телефонните измами – въпреки широката разяснителна кампания, разпространените над 10 хиляди листовки и активното разследване, този вид престъпления продължават да се случват. По линия на пътната безопасност на територията на областта има регистриран спад с 5 жертви по-малко за 2016 г. в сравнение с 2015 г.

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема