Старозагорският владика ще дирижира Реквием от Моцарт

Старозагорският владика ще дирижира „Реквием” на Моцарт

„Реквием” на Моцарт ще представи Държавна опера – Стара Загора под диригентската палка на новия владика Киприян. Това стана ясно след отслужения от него водосвет за здраве, успехи и благоденствие в храма на класическата музика.

Великото произведение на виенския класик ще бъде изпълнено на 12 април с участието на известните солисти на Операта Ивайло Джуров, Беса Лугичи, Гергана Русекова и Николай Моцов, хора и оркестъра на Операта.

През 1995 г. Митрополит Киприян завършва Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ в Стара Загора. От 2000 г. той е назначен за диригент на представителния хор "Св. Софроний еп. Врачански" на Врачанска епархия.

Като архимандрит Киприян е носител на голямата награда от Международния конкурс "Пееща душа" - Бялисток, Полша. Носител е на грамоти и дипломи от Международния фестивал на православната музика в Поморие - 2004/05 г. на Международния фестивал на руската църковна песен - 2002/03 г. - София, носител е на юбилейната значка - орден "Св. Софроний еп. Врачански" за особени заслуги в развитието на църковно-обществения и културно-музикалния живот във Врачанска епархия и Врачанска област.

www.infoz.bg

На подобна тема

Най-четеното от последните дни