Какво предлага Държавна опера - Стара Загора през февруари

Какво предлага Държавна опера - Стара Загора на 28 февруари

На 28 февруари от 19:00 часа ще се състои премиерата на "Ромео и Жулиета" - балет по музика на Чайковски и "Полет към светлината" - балет по музика на Чайковски, Гершуин, Масне, Пиацола и Росини.

Хореографията е на Силвия Томова, сценография и костюми - Салваторе Русо (Италия). Участва балетът на Държавна опера - Стара Загора.

Солистите в ролите на Ромео и Жулиета са като преродени герои от романтизма – нежни, млади, толкова чисти в любовта си. Художникът на костюмите Салваторе Русо майсторски пресъздава автентичността на епохата във всеки детайл. А танцът е изразителен, виртуозен, аргументиран във всяко движение. Силвия Томова акцентира умело и задълбочено на психологическото развитие на образите. В цялата си концепция тя влага философските търсения на отхвърлените млади хора, които не приемат ограниченията на предразсъдъците. Във втората част на балетната вечер зрителите ще преживеят още една истинска наслада със спектакъла „Полет към светлината“. Различни цветове на дъгата са вложени в приказно красивите костюми, избрана музика от Росини, Чайковски, Масне, Пиацола, Гершуин ще прозвучи в унисон с цялата танцувална чувственост на спектакъла, ефирни движения и различни танцови техники ще приковат вниманието и ще позволят на публиката да се понесе в полета на своите фантазии.

През февруари Държавна опера - Стара Загора предлага атрактивни намаления на цените на билетите за всички оперни и балетни представления:

  • при закупен 1 билет за представление, вторият е с намаление на цените: от 20 лв. - 15 лв., от 15 лв. - 12 лв., от 12 лв. - 8 лв., от 8 лв. - 6 лв.
  • при закупени 2 билета за представление/я, третият е с намаление на цените: от 20 лв. - 10 лв., от 15 лв. - 8 лв., от 12 лв. - 6 лв., от 8 лв. - 5 лв.
  • при закупени 3 билета за представление/я, четвъртият билет е безплатен - подарък от Държавна опера - Стара Загора.

www.infoz.bg

На подобна тема