Политическите сили не се разбраха за състава на Районната избирателна комисия

Парламентарно представените партии и коалиции не постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия в Стара Загора за предстоящите избори за Народно събрание на 26 март.

Консултации за състава на РИКВ консултациите при областния управител инж. Георги Ранов участваха упълномощени представители на ПП ГЕРБ, Коалиция „БСП лява България”, ПП ДПС, Коалиция „Реформаторски блок”, Коалиция „Патриотичен фронт”, Коалиция „България без цензура”, ПП „Атака”, Коалиция АБВ.

От името на ПП ГЕРБ Емил Христов предложи за председател на Районната избирателна комисия в Стара Загора Теодора Крумова. От „БСП лява България” предложиха за секретар Адриана Тенева.

За зам.-председатели постъпиха три предложения. От коалиция „Реформаторски блок” беше предложена Татяна Чанкова. От Коалиция „Патриотичен фронт” – Десислава Кънева, от ДПС – Междну Халид.

Тъй като местата, определени за зам.-председател на Районната избирателна комисия в Стара Загора, са две, политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие. Областният управител инж. Георги Ранов ще изпрати предложенията, заедно с всички документи, до Централната избирателна комисия, която ще определи окончателния състав на Районната избирателна комисия в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24