Живко Тодоров: Посоката на развитие на общините е финансова децентрализация

По данни на Националния статистически институт населението на Стара Загора се увеличава и е един от малкото градове с положителен демографски прираст, за разлика от други областни центрове. Паралелно с това безработицата в общината намалява.

Живко ТодоровТова заяви днес кметът Живко Тодоров по време на заседание на Общинския съвет.

Според него, това може да бъде резултат само от икономически растеж. Градоначалникът счита, че по-сериозният проблем за града днес, е липсата на добре образовани и подготвени за нуждите на бизнеса кадри.

„Бизнесът в Стара Загора расте – разширява производството и продажбите си, наема нови работници. По-скоро липсата на квалифицирана работна ръка е проблем. Готов съм да изслушам всякакви предложения в тази посока“ - допълни Тодоров.

Според него, посоката на развитие на общините е финансовата децентрализация. Да се даде шанс на общините, на база на направените от дейност приходи, сами да определят приоритетите си и да работят по-самостоятелно. „Стара Загора ще има възможност да се развива много по-добре, ако част от приходите, които се генерират, остават тук“ - убеден е кметът на града Живко Тодоров.

www.infoz.bg